Search
More Search Options
we found 0 results
Your search results

Novosti iz Azerbejdžana: najavljeni novi letovi na relaciji Baku – Tivat

Posted by Milena Miletić on February 12, 2018
| 0

Sjajne novosti stižu nam iz Baku-a, u Azerbejdžanu. Na promociji koju je organizovao azerbejdžanski turoperator Pasha travel, a koja je prezentovala turističke potencijale regiona, najavljene su novine iz svijeta avio-industrije, tj. letovi koji će saobraćati na relaciji: Baku – Tivat.

Predstavnik Pasha Travela Florian Zengsshimdt naglasio je da će saradnja ove vrste imati pozitivan uticaj na kulturološku razmjenu kao i ukupan socio – ekonomski život dvije zemlje.

Dodatna povoljnost ove novine leži u tome što Crna Gora nema vizni režim prema građanima Azerbejdžana. Poznato je i da je ova zemlja povezana sa Crnom Gorom preko projekta Portonovi u Kumboru (iza kojeg stoji kompanija: Azmont Investments odnosno azerbejdžanski Socar). Portonovi predstavlja luksuzni rizort i marinu rastućih potencijala.

Turistički eksperti predviđaju da će inicijativa vezana za nove letove veoma povoljno da se reflektuje na zemlje regiona, odnosno da će letovi doprinijeti turističkoj ekspanziji zemalja u okolini.

PR Biroa za Nacionalnu Turističku Promociju, Kanan Guluzada, istakao je da postoji rastući trend turističke industrije u pogledu otvaranja prema novim tržištima. Neka od njih su: Crna Gora, Hrvatska, Kina, Indija i Pakistan.

Izvor: http://cbc.az/en/en/news/travel-to-montenegro1518185182

Compare Listings