Search
More Search Options
we found 0 results
Your search results

Crna Gora – Turske investicije

Posted by properties_ea on December 27, 2017
| 0

Izvještavanje lokalnih medija o interesovanju Turaka za Crnu Goru koje je počelo prije par godina-nikada i nije prestalo. Počev od 2014. postoji jasan i sve veći interes turskih investitora za crnogorsku rastuću ekonomiju.

Samo neka od ovih sfera su: investicije u nekretnine, turizam, bankarstvo, medicinu i energetiku. Turska vodeća preduzeća danas su više nego ikad motivisana da započnu značajne projekte izgradnje turističkih naselja, termo i hidroelektrana kao i vjetrenjača na našim prostorima.

Na prošlomjesečnom sastanku održanom u okviru Četvrte mještovite komisije  za implementaciju Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Crne Gore i Republike Turske, turski potpredsjednik Vlade podijelio dobre prakse u vezi implementacije modela privatno-javnog partnerstva u finansiranju kapitalnih projekata.

U 2017. uočen je povećan broj kupaca nekretnina iz Turske, kao i firmi čiji su osnivači Turci. S obzirom da je među njihovom klijentelom iz Turske velik broj onih koji planiraju stalni boravak u Crnoj Gori, neke od ovih kompanija nude usluge za dobijanje dozvola za boravak i rad.

Međutim, nisu samo investitori iz Turske posjetioci Crne Gore, već i umjetnička elita. Novost koja je nedavno obradovala sve ljubitelje savremene književnosti u našim krajevima glasila je da savremeni turski pisac Orhan Pamuk otvara deseti Sajam knjiga. Slavni Nobelovac ovdje je primio internacionalnu književnu nagradu, a sumirajući utiske Pamuk je istakao da je jedna od najljepših stvari koje je zapazio u Crnoj Gori multietnički sklad i tolerancija.

Bankar

Vijesti

Compare Listings