Search
More Search Options
we found 0 results
Your search results

Luštica – Velika parcela za projekat luksuznog rizorta, premium lokacija

Cijena na upit
,
add to favorites
1037

Luštica – velika parcela za projekat luksuznog rizorta, premium lokacija na prodaju

Velika parcela za projekat luksuznog rizorta na vrhunskoj lokaciji na polustrvu Luštica, opština Herceg Novi. Ovo je vjerovatno najkvalitetnije urbanizovano zemljište u čitavom zalivu.

GRAĐEVINSKI PARAMETRI ( Još uvijek nisu odobreni od strane nadležnih organa CG)

Površina zemljišta =110,000m²
Površina planiranih objekata P=110,700m² od čega je:

 • Površina nadzemnih etaža P= 88,150m²
 • Površina podzemnih etaža P= 22,550m²
 • Površina pod objektima P= 30,600m²

Urbanistički parametri:

 • Stepen zauzetosti parcele 27,8%
 • Koeficijent izgrađenosti 0,8

Prema postojećem projektu predviđena je izgradnja rizorta sa hotelom, apartmanima i vilama.

LOKACIJA

Ova zemlja za projekat rezorta nalazi se na rtu Arza, na samom ulazu u Bokokotorski zaliv. Ovaj rt zajedno sa Prevlakom nasuprot, čini kapiju Boke Kotorske i značajan vizuelni reper sa mora. Zaštitni znak lokacije je Bastion iz 19.veka, koji još od svoje izgradnje predstavlja fizičku identifikaciju rta.

U blizini parcele nalazi se poluostrvo Mamula na kojoj kompanija Orascom Development gradi elitni hotel 5*. U komšiluku se nalazi jedan od najboljih restorana na primorju – Ribarsko selo.

PRIRODNE KARAKTERISTIKE

Jedna od najvažnijih karakteristika crnogorskog pejzaža je visoko promenljiva fizička struktura terena. Na morskoj strani poluostrva Luštica, kao rezultat geoloških i seizmičkih promena, izgled obale sa zaleđem pruža bogat pejzaž, od visokih planina do duboko razuđene obale. Litice pružaju nevjerovatno zaleđe stjjenovitoj obali, talasastom plavom moru i naseljima između.Ovako bogatom, prelijepom izgledu pejzaža doprinosi bujna mediteranska vegetacija. Tipična ruža vetrova mediteranskog područja utiče na provjetrenost sredine, čist vazduh, prijatno okruženje za boravak ljudi. Šire okruženje obiluje prirodnim izvorima čiste vode.

Ovaj luksuzni Resort planiran je da postane zaštitni znak ulaska u Bokokotorski zaliv. kao destinacija 5* u Crnoj Gori, visokog standarda, na važnoj istorijskoj lokaciji.

KARAKTER

Pošto je riječ o resortu visoke kategorije, koncept je zasnovan na usklađenosti između tradicionalnog duha podneblja i maksimalno komfornog prostora koji odiše luksuzom. Nivo komfora u svakom smislu, od funkcionalnog do estetskog, ostvaren je jednostavnošću, prostranstvom, primjenom elemenata jasne proporcije.
Uklapanje u tradicionalni ambijent podneblja, ostvaren je primjenom elemenata mediteranske, tradicionalne arhitekture lokalnog podneblja iz različitih vremenskih perioda: trg-piazzeta kao osnovni urbani elementi, kameni zidovi kao element lokalne graditeljske tradicije, sekundarni elementi kao što su ‘’pižuo’, ‘bifora’, ‘fenca’, ‘skale’, ‘ponistra’.
Kompletan ambijent ovog kompleksa projektovan je da reflektuje ljepotu i svojstvenu vrijednost tradicionalne arhitekture, adaptirana tradicija prema modernom jeziku i životnom stilu, sa lokalnim identitetom. Bastion, priroda i ambijent resorta, omogućili bi svakom gostu da osjeti bogatu kulturnu istoriju.

SADRŽAJI

Raspored objekata proizašao je iz istorijskog korijena tradicionalne matrice. Generalno, resort je podeljen na zone za smještaj gostiju, zone sa javnim sadržajima i pristanište.
Smještajni dio se dijeli na zone sa apartmanima, vilama, hotel i hotelske bungalove. Objekat hotela postavljen je centralno na parceli, kao reper kompleksa. Formiran je od dva bloka-krila sa smještajnim jedinicama, koje povezuje centralni blok sa javnim sadržajima. Pozicija smještajnih blokova-krila proizašla je iz najoptimalnije orjentacije u odnosu na strane svijeta / osunčanost/ i pogled na more. Spratnost hotela je 4-10 etaža, u zavisnosti od kaskadiranja zbog prirodnog pada terena.

Najluksuzniji blok hotela predstavljaju bungalovi, planirani na samoj morskoj obali, severno od Bastiona.
Apartmani su raspoređeni u više nezavisnih objekata oko hotela. Planirani su dvomodulni apartmani sa mogućnošću spajanja. Zona sa vilama pozicionirana je na južnoj strani kompleksa. Planirano je da svaka vila ima sopstveni bazen, spratnosti prizemlje i sprat, sa dijelom suterena za parkiranje dva vozila. Postavljanjem na teren u padu, iz svake vile je obezbijeđen širok pogled na otvoreno more.
Zone sa javnim sadržajima:
Najatraktivniji prostor uz more, gdje je najveća frekvencijama kretanja, namjenjen je javnim sadržajima. Svi sadržaji povezani su jasnim pješačkim stazama. Mjesta okupljanja za događaje su amfiteatar, piazzete i gumna.
Posebno atraktivan potez je od postojećeg Bastiona na samom rtu, preko promenade do centralnog trga – piazzete. Bastion, rekonstruisan za potrebe restorana, posebna je atrakcija ove zone.
Trg-piazzetu svojom formom oblikuju višenamjenski objekti, sa prostorima javnih sadržaja na nivou partera /prodavnice, galerije, knjižare, kafei / i apartmanima na dvije nadzemne etaže.
Objekat SPA centra postavljen je u zoni gdje preovlađuju javni sadržaji, u neposrednoj blizini Kule /Bastiona/, na glavnoj pješačkoj promenadi, između dva bazena. Spratnosti je dve etaže, sa pogledom na more iz svake prostorije.
Vodene površine:
Postojeća pješčana plaža je glavna plaža ovog luksuznog resorta, opremljena neophodnim pratećim sadržajima – klub na plaži, nadstrešnice, kafei. Stjenovita obala, koja počinje severno od Bastiona i proteže se dalje ka jugu duž kompleksa, planirana je za formiranje više malih, intimnih kupališta na novoformiranim platoima, koji su međusobno povezani. Pristup ovim kupalištima i šetalištu omogućen je na više mjesta, pješačkim stazama sa stepenicama i preko eskalatora na južnom dijelu.
Predviđena su tri bazena, jedan uz objekat hotela, drugi uz objekat SPA centra, i treći, na samom rtu uz Bastion. Bazeni su opremljeni nadstrešnicama, bar pultovima i ostalim neophodnim pratećim sadržajima.
Teniski tereni planirani su na sjeveroistočnoj strani kompleksa, orjentisani u pravcu sever-jug.
Pristanište je planirano na krajnjoj sjevernoj strani kompleksa, na početku zaliva Mirište, u zalivu u kom se u zavjetrinu, od davnina sklanjaju lokalni ribari svojim barkama. Osim svih sadržaja neophodnih za funkcionisanje pristaništa koje opslužuje plovila, u ovoj zoni su planirani i jahting klub, prodavnice, klubovi i tehnički servis manjih plovila.

SAOBRAĆAJ

Predviđena su dva kolska pristupa kompleksu, kao i pristup sa mora. Pristup sa mora je u okviru pristaništa, kako za manja individualna plovila, tako i za taksi plovila. Kolski pristupi planirani su sa postojećeg lokalnog puta uz obalu, i sa planiranog opštinskog puta, na severoistočnoj strani parcele. Nakon kontrolisanog ulaza u kompleks, put se razvija u režimu dvosmjernog kretanja. Svakom objektu je obezbijeđen pristup vozilima, pri čemu se višim objektima pristupa sa kolskog puta, a manjim individualnim objektima je obezbijeđen pristup elektromotornim vozilima, preko pešačko-kolskih staza. Ovakvim saobraćajnim rjješenjem, sa primerenim nagibima, radijusima okretanja i širinama saobraćajnica, u svemu su ispoštovani propisi protivpožarne zaštite i pristupa vatrogasnih vozila objektima.
Parkiranje: Projektom je obezbijeđen parking prostor za svaku smještajnu jedinicu u okviru kompleksa, na sljedeći način:

 • za goste hotela planirana je podzemna garaža ispod objekta hotela
 • za goste apartmana planirane su dvije podzemne garaže ispod objekata apartmana
 • za goste vila predviđena su po dva parking mesta u okviru svake vile.

Pješačke komunikacije su projektovane tako da su glavni tokovi jasno sagledivi, sa poprečnim stazama, koje povezuju sve izgrađene tačke kompleksa. Glavni pješački tok proteže se od postojećeg objekta Bastiona na samom rtu, preko promenade do centralnog trga – piazzete, a potom, pored hotel do pristaništa.
Cijelom dužinom obale, proteže se šetalište, počevši od pristaništa na severoistoku, pa sve do platoa na krajnjem jugoistoku kompleksa. Kretanje je obogaćeno raznovrsnim sadržajima tipa: odmorišta, nadstrešnice sa sofama, pasarele, klupe, zelenilo.

 

Pogledajte:  placevi u Crnoj Gori od EA Properties

State/County:
Country: Montenegro
Open In Google Maps
Property Id : 38861
Property Size: 110 000,00 m2
Property Lot Size: 110 000,00 m2
Property ID: P-00398
Floor No.: ground
Parking / Garage
Seaview
Management company
Air conditioner
Yard
Security system
Central AC
Swimming pool
Concierge service
Floor Heating
SPA Facilities
Elevator

  Property Reviews

  You need to login in order to post a review

  Similar Listings

  Luštica, Zabrđe – Zemljište sa starim ...

  550,000 €
  Luštica, Zabrđe – Zemljište sa starim kamenim kućama sa pogledom na more i Portonovi Prodaje se zemljište sa [more]
  Luštica, Zabrđe – Zemljište sa starim kamenim kućama sa pogledom na more i Portonovi Prodaje se zemljište sa [more]
  1 774,00 m2full info
  milena3brd-me

  Luštica, Žanjice – Urbanizovano zemlji...

  Cijena na upit
  Herceg Novi, Luštica – Urbanizovano zemljište za izgradnju kompleksa vila na Žanjicama Prodaje se zemljište s [more]
  Herceg Novi, Luštica – Urbanizovano zemljište za izgradnju kompleksa vila na Žanjicama Prodaje se zemljište s [more]
  6 670,00 m2full info
  milena3brd-me

  Herceg Novi, Meljine – Placevi za gradnju vi...

  768,000 €
  Herceg Novi, Meljine – Placevi za gradnju vila sa građevinskom dozvolom Kompleks vila u brdu iznad Herceg Novog, na [more]
  Herceg Novi, Meljine – Placevi za gradnju vila sa građevinskom dozvolom Kompleks vila u brdu iznad Herceg Novog, na [more]
  milena3brd-me

  Compare Listings